Това трябва да се посети!

 Photo Resource: Unknown

Столицата на Аляска Джуно е разположена на канала Гастино. Територията на града е почти колкото щата Род Айлънд и Делауеър взети заедно!



Photo Resource: Elia Locardi

Метеора се намира в Централна Гърция. Това място притежава внушителна сила, може би и заради наситеното присъствие на духовност. В местността има построени седем действащи манастира, които са разположени по върховете на трудно достъпни скали. Стърчащи като остри игли, скалите наподобяват нещо, което не принадлежи на тази планета. Такива са и храмовете.


Photo Resouce: www.alexanderivanov.com

Река Ропотамо е разположена в Югоизточна България. Извира от североизточното подножие на странджанския рид Босна и се влива в Черно море. Смята се, че Ропотамо е съкратена форма на Калогеропотамос (Καλογεροπόταμος), на гръцки Калугерска река.


 Photo Resource: Kacper Kowalski, Panos Pictures // Nat Geo

Померания се намира в Полша на южното крайбрежие на Балтийско море. Преведено от старославянски наименованието на региона буквално значи "морски бряг".


Photo Resource: www.genkin.org

Националният горски парк Чжанцзяцзе е една от локациите, включени в снимките на филма "Аватар". Намира се в северозападната част на Китай. Паркът Улингуан е изграден от 3103 пясъчни кули, повечето високи над 200м.



 Photo Resource:  Ian Shive, Tandem // Nat Geo

Република Палау е разположена в западната част на Каролинските острови. Ако и вие като мен нямате никаква представа къде точно са Каролинските острови, ето една бърза справка - в Тихия Океан, на север от Папуа-Нова Гвинея и на изток от Филипините. Включва между 250- 300 острова, като само около 11 са сравнително обитаеми (и така трябва да си останат).



 Photo Resource: www.onebigphoto.com

Езерото Тепако е десетото по големина в Нова Зеландия.
 


 Photo Resource:  Иван Христов // www.photo-forum.net

Златна Добруджа е разположена в Североизточна България, между долното течение на река Дунав и Черно море.

0 Response to "Това трябва да се посети!"

Post a Comment