Седем Природни Феномена

Stone forest, Shillin, Yunan
Обикновено под думата "гора" всички разбират много зелени дървета на едно място. Да, ама не! Тази гора не е такава.
Това е Каменната гора в местността Шилин, Юнан (Shillin, Yunnan) в югозападната част на Китай. Според легендите това е родното място на Ашима, красиво момиче от народа "Yi"(етническа група от Китай, Тайланд и Виетнам). Тя се влюбила силно, но й било забранено да се омъжи за избраника си, затова била превърната в камък, който и до днешни времена носи нейното име.



Plitvice Waterfalls, Плитвишки езера
Това не е кадър от филма "Аватар" , а
Плитвишки езера в Хърватия. Тази местност е обявена за национален парк и е част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Районът е сравнително непристъпен и представлява една уникална лаборатория на открито, защото тук по феноменален начин се създават различни материали. Тук природното равновесие изглежда абсолютно ненарушено.
Езерата (над 16 на брой) се делят на различни нива. Навсякъде около тях има водопади, карстови езера и гори, подземни води и пещери.




Гората в White Peak
Compstela Valley (Филипините)
Очевидно по-креативен създател от природата няма, дори и в Холивуд. Макар и да прилича на декор, тази гора е съвсем истинска.



Вулканът Бромо 

Този действащ великан е разположен в Индонезия. Името на вулкана идва от Бог Брахма, върховният индуиски бог на сътворението.
По време на специални празници местните винаги поднасят дарове, за да омилостивят този гигант.



Chocolate Hills, Bohol
Въпреки сладкото си име, в тези хълмове няма нищо вкусно. В местността Бохол във Филипините има около 1,776 хълма разположени на площ от 50 кв/км. Те са покрити със зелена трева, която през сухия сезон покафенява и те по-скоро приличат на шоколадови мъфини.


Marble Caves, Patagonia, Chile

Това място се смята за една от най-красивите пещери на света. Ето защо:




 



Структурата Ришат

Това може би е третото око на Земята или просто "Окото на Сахара". Структурата Ришат е геоложко образование насред Сахара. Тези концентрични кръгове имат диаметър 50 км. Те са съставени от варовик и кварцити, а в центъра е разположен гигантски  конгломерат с диаметър около 1.5 километра. Този природен феномен не е в следствие от удар с метеорит. Според изследвания "преди около 100 милиона години (Креда) магмена колона се издига и повдига слоевете варовик и кварцит над себе си, водни пари се просмукват през цепнатините и постепенно варовикът бива разрушен. Сводовете в един момент не издържат повече на натоварването и се получава срутване. В центъра се образува огромният конгломерат. Самите кръгове се образуват допълнително и бавно в течение на десетки милиони години ерозия, като варовикът като значително по-нетраен бива по-дълбоко издълбаван от кварцита." (Wikipedia)


By Ayo
I DO NOT OWN ANY OF THE PICTURES

0 Response to "Седем Природни Феномена"

Post a Comment