Червеният Кардинал (Northern Cardinal)

Jan 19, 2013 2:23 PM by Unknown
Започвам едно пътешествие, което отдавна искам да предприема. Всеки ден ще ви запознавам с някое птиче, което по различни обстоятелства метафорично е кацнало на рамото ми.
Ето и първият гост: Червеният Кардинал

Да, той е истинска дворцова особа. Може да води курс по обноски и стил, защото притежава невероятна стойка и маниери. Обича да стои добре изправен, със спусната опашка, а към дамите е мил и нежен. Онази, която е най-близо до сърцето му, той храни с най-подбрани деликатеси не как да е, а като ги поднася директно в човчицата й.
Тази малка червена топчица не мигрира и запазва яркия си цвят целогодишно.
Това за кавалерите.
Що се отнася до дамите, те са едни от най-сладкопойните пернати в Северна Америка. Нещо повече, те се разпяват още по-силно, когато гнездят, за да поддържат постоянна връзка с таткото. Всяка двойка има свои собствени звукови фрази. За разлика от много други птици, единствено женският кардинал успява да надпее мъжкия.
Странен факт за тази птица е, че по време на размножителния период, често може да бъде забелязана как напада собствената си сянка или отражение, защото е настроена изключително собственически и пази територията си...дори от самата себе си (: Според очевидци тази "борба" може да продължи с часове!


ЧУЙТЕ ЗВУЦИТЕ НА КАРДИНАЛА Тук : http://www.allaboutbirds.org/guide/Northern_Cardinal/sounds
Снимки: http://www.allaboutbirds.org (I do not own any ot the pictures)
Източник: http://www.allaboutbirds.org

Повече инфо: http://www.allaboutbirds.org/guide/Northern_Cardinal/id

By Ayo



0 Response to "Червеният Кардинал (Northern Cardinal)"

Post a Comment